Δημοσκόπηση Interwiew: Προβάδισμα της ΝΔ με 17,1% - To 72% υπέρ του lockdown

Δημοσκόπηση Interwiew: Προβάδισμα της ΝΔ με 17,1% - To 72% υπέρ του lockdown

Σταθερό προβάδισμα εμφανίζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου να ανέρχεται στο 39,1%, από 22% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε το διάστημα 26 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου η INTERVIEW για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συνέχισης του lockdown αν απαιτηθεί, ενώ το 52% είναι ικανοποιημένο από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα, το 39,1% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 17,1%.

Ως προς τα υπόλοιπα κόμματα το ποσοστό πρόθεσης ψήφου καταγράφεται ως εξής: ΚΙΝΑΛ 6.9%, ΚΚΕ 4.7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%, ΜέΡΑ25 2.7%, ενώ ποσοστό 6.1% αφορά άλλα κόμματα, στο 2.4% ανέρχονται τα λευκά- άκυρα, με τους αναποφάσιστους σε ποσοστό να ανέρχονται στο 11% των ερωτηθέντων.

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο διαρκεί η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%), ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) και έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%), εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας.

Από τους ερωτηθέντες, το 53% φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορονοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

Ακόμα, ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%) είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

Τέλος, οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί καταγράφονται σε ποσοστό δημοτικότητας ως εξής: Βασίλης Κικίλιας (6.4), Τ. Θεοδωρικάκος (6.3), Άδωνις Γεωργιάδης (6.2), Κ. Χατζηδάκης (6.1), Μ. Βορίδης (5.9) και Χρ. Σταϊκούρας (5.6).

pdf