7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Δημόπουλος: Είμαστε μπροστά σε έναν ιό που τρέχει γρήγορα

Δημόπουλος: Είμαστε μπροστά σε έναν ιό που τρέχει γρήγορα

Για την εικόνα που υπάρχει στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και την ανησυχία των ειδικών για την εμφάνιση τέταρτου κύματος μετά το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο Mega.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος “Δέλτα” έχει επικρατήσει σε ΗΠΑ, Βρετανία και σε λίγο θα γίνει και επικρατών στέλεχος στην Ελλάδα. Το ευχάριστο είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια, τουλάχιστον όσον αφορά στη βαριά μόλυνση, δηλαδή να μη χρειαστεί να νοσηλευτούν ακόμα και αν νοσήσουν» σημείωσε ο κ. Δημόπουλος για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ωστόσο όποιος νοσεί δεν νοσεί πιο βαριά συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη του ιού.

«Μεταδίδεται περισσότερο, μολύνονται περισσότεροι, επομένως κάποιοι που έχουν υποκείμενα μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας πως κάποιοι θα πρέπει να δείξουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης, όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο καθαρισμός. «Είμαστε μπροστά σε έναν ιό που τρέχει γρήγορα, προφανώς η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα βοηθήσει, όμως δεν επαρκεί μόνο αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.

Μιλώντας για τη μετάλλαξη «Δέλτα» ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν εμφανίζει τα επίπεδα της Αγγλίας, προσθέτοντας ότι συνέπεσε με την άρση των μέτρων και την αύξηση της κινητικότητας. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν βλέπουμε μια αύξηση στους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία» τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καταλήγοντας ότι η αποκλιμάκωση  των νοσοκομείων συνεχίζεται και παραμένει