Διχαστικοί Ν. Καρανίκας και Ν. Παππάς: Υμνούν το ΕΑΜ ανήμερα της επετείου του «Όχι»!

Διχαστικοί Ν. Καρανίκας και Ν. Παππάς: Υμνούν το ΕΑΜ ανήμερα της επετείου του «Όχι»!

Διχαστικές αλλά και εκτός τόπου και χρόνου αναρτήσεις του Νίκου Καρανίκα και του Νίκου Παππά ανήμερα της επετείου του “Οχι”. Αμφότεροι έκαναν αναρτήσεις όπου υμνούν το ΕΑΜ και το ρόλο του στον αντιστασιακό αγώνα, όταν σήμερα γιορτάζουμε το “Οχι” που φώναξε όλος ο ελληνικός λαός απέναντι στον φασισμό και το έπος του 1940.

«Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση», έγραψε στην ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας, υμνώντας το ΕΑΜ που ιδρύθηκε το... 1941.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέτειος για το «Όχι» αφορά την Εθνική Αντίσταση αποκλειστικά από τα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, καθώς όπως σχολιάζει «σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση», προσθέτοντας και τα σχετικά hashtags. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από την αρχική του ανάρτηση, ο κ. Καρανίκας επανήλθε με προσθήκη, στην οποία αναφέρει «προέτρεψα τους απογόνους των ναζιστων ακροδεξιών να κάτσουν στις φωλιές του και αυτοί έπιασαν το πληκτρολόγιο. Αμόρφωτοι με πληκτρολόγιο στο χέρι αντί σε κάποιο βιβλίο. Σιχαμένα, φιλοναζιστές, ακόμα τιμάτε τους παππούδες σας τους δοσίλογους; ντροπή της χώρας .»

Με αναφορά αποκλειστικά στο ΕΑΜ, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος έγραψε σε δική του ανάρτηση: «Και τότε ενάντια στον φασισμό και τους συνεργάτες του, και τώρα ενάντια στους επιγόνους τους και όσους τους ανέχονται. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται».

Ο κ. Παππάς συνοδεύει την ανάρτησή του από φωτογραφία του ΕΑΜ.