7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Διασωληνώθηκε στον Ευαγγελισμό ο Ηγούμενος Εφραίμ του Βατοπαιδίου

Διασωληνώθηκε στον Ευαγγελισμό ο Ηγούμενος Εφραίμ του Βατοπαιδίου

Διασωληνώθηκε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, που νοσηλεύεται από τις 28 Μαΐου με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι ο ηγούμενος πρέπει να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περισσότερη υποστήριξη.

Όπως μεταδίδει το romfea.gr  σήμερα, Παρασκευή κρίθηκε από τους γιατρούς αναγκαίος η διασωλήνωση του ασθενούς και όπως αναφέρει η κατάσταση του Γέροντα Εφραίμ είναι ελεγχόμενη, ενώ οι γιατροί από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό του.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από τη Μονή, καθώς το  συνέστησαν οι θεράποντες ιατροί του, για προληπτικό έλεγχο και περαιτέρω παρακολούθηση, καθότι την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαΐου διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19.

«Συναφώς, πέρασαν από επανειλημμένους ελέγχους και όλοι οι αδελφοί της Μονής. Ο Γέροντας παρέμεινε άμεσα σε αυτοπεριορισμό, με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή», προστίθεται στο τότε ανακοινωθέν.