ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Ημέρα της Ευρώπης.

Το λόγο θα λάβουν ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, η πρόεδρος της Κομισιόν Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός Κόστα της Πορτογαλίας που είναι η προεδρεύσουσα χώρα το παρόν εξάμηνο, εκπροσωπώντας τους θεσμούς της ΕΕ.

Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και οι συμπρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης.

Θα υπάρξει επίσης συμμετοχή των πολιτών -ατομικά ή μέσω οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών- μέσω βίντεο, όπως και μουσικά μέρη από τον βιολιστή Renaud Capuçon και το κουαρτέτο Karski, αλλά και συνδέσεις με εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στα κράτη μέλη.

Στην αίθουσα της ολομέλειας του ΕΚ παρευρίσκονται 27 φοιτητές από όλα τα κράτη μέλη οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, ενώ περίπου 300 πολίτες έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως είναι παρόντες μέσω μεγάλων τηλεοπτικών οθονών.

Δείτε live: