Διακεκριμένοι Ευρωπαίοι στη Συμβουλευτική Επιτροπή του
Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση

Διακεκριμένοι Ευρωπαίοι στη Συμβουλευτική Επιτροπή του

Στην ενίσχυση της διεθνούς διάστασης της δραστηριότητάς του προχωρά ο Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που ενημέρωσε για τη “Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή” του, αποτελούμενη από διακεκριμένους Ευρωπαίους πολιτικούς και ακαδημαϊκούς.

Μεταξύ τους συγκαταλέγονται οι Σίγκμαρ Γκάμπριελ, πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ενρίκο Λέτα, πρόεδρος του Jacques Delors Institute & πρ. πρωθυπουργός της Iταλίας, Μαίρη Μακλίς, Μαργκό Βάλστρομ, πρώην. αν. πρωθυπουργός της Σουηδίας & αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Κύπριος νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο καθηγητής του LSE Κέβιν Φίδερστον, ο Ιβάν Κράστεφ, πρόεδρος του Centre For Liberal Strategies της Σόφιας.

Όπως επισημαίνει το  Δίκτυο, «από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, επιδίωξε και πέτυχε διεθνείς συνεργασίες και προχώρησε σε σημαντικές εκδηλώσεις προκειμένου να μεταφερθεί πολύτιμη εμπειρία στη χώρα μας, η οποία με τη σειρά της να μετασχηματισθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανόρθωση και την πρόοδο της χώρας.

«Με βάση την εμπειρία αυτή, με ιδιαίτερη χαρά σήμερα τη “Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή” του Δικτύου, η οποία αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της Πολιτικής, διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς και αναγνωρισμένους αναλυτές των μεγαλύτερων Think Tanks της Ευρώπης», προσθέτει το Δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος αυτής της Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάζει με πρωτοβουλία του Δικτύου, είναι να κρατά επικαιροποιημένο τον δημόσιο διάλογο και τη σκέψη στην Ελλάδα, με την παρουσίαση όλων των σημαντικών εξελίξεων που συντελούνται διεθνώς στα μείζονα ζητήματα, αλλά και να προτείνει προγραμματικές λύσεις δοκιμασμένες και εφαρμόσιμες.

Σταθερή επιδίωξη είναι «κάθε ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους που μετέχουν στην Επιτροπή  αυτή, να είναι ένας εν δυνάμει “πρέσβης” της ελληνικής οπτικής και των θέσεών μας, σε μια εποχή που οι εξελίξεις διαμορφώνονται, πλέον, και σε χώρους εκτός της παραδοσιακής πολιτικής», τονίζει καταλήγοντας το Δίκτυο.

Τέλος, με αφορμή την ανακοίνωση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, υπενθυμίζεται η πραγματοποίηση της Εκδήλωσης του Δικτύου για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:30.