Τhenamaris - Dynacom Tankers: Δέσμευση για διακοπή της μεταφοράς πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Δέσμευση για διακοπή της μεταφοράς πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Την δέσμευσή τους για την διακοπή μεταφοράς πετρελαίου από την Βενεζουέλα ανακοίνωσαν οι ναυτιλιακές εταιρείες Thenamaris και Dynacom Tankers, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις αμερικανικές αρχές, που θεωρούν μη νόμιμη την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο

Πιο αναλυτικά, μετά την συμπερίληψη των δεξαμενόπλοιων "Seahero" της Thenamaris και "Chios 1" της Dynacom Tankers στην λίστα των αμερικανικών αρχών με τα σκάφη που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την διακοπή της μεταφοράς πετρελαίου από την χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Thenamaris επισημαίνει ότι πάντοτε έχει ως υψηλότερη προτεραιότητα τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς συμπεριλαμβανομένων των διεθνών εμπορικών κυρώσεων.

«Υπό το φως της εξελισσόμενης αμερικανικής πολιτικής για τις κυρώσεις έναντι της Βενεζουέλας, η Thenamaris έχει υιοθετήσει μια σταθερή πολιτική που απαγορεύει τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα για τα υπό διαχείριση πλοία της για όσο διάστημα οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας παραμένουν σε ισχύ», ανέφερε η εταιρεία.

Πρόσθεσε δε ότι συνεργάστηκε πλήρως με τις αρχές των ΗΠΑ για την υπόθεση του VLCC Seahero. «Ο στόχος ήταν να συνεργαστούμε για μια γρήγορη επίλυση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κυρώσεων στις 2 Ιουνίου στην Adamant Maritime Ltd. και στο M / T Seahero που είναι υπό τη διαχείρισή της», δήλωσε η διοίκηση της.

Από την πλευρά της η Dynacom Tankers δεσμεύθηκε να απέχει από κάθε μελλοντική δραστηριότητα που θα περιλαμβάνει τη Βενεζουέλα μέχρι την αλλαγή του καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, το Γραφείου Εξωτερικού Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων (Ofac) του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος τεσσάρων ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, δεξαμενόπλοια των οποίων μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Για το συγκεκριμένα θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε τονίσει πως «οι εταιρείες αυτές μεταφέρουν πετρέλαιο που ουσιαστικά έχει κλαπεί από τον λαό της Βενεζουέλας», ενώ υπενθυμίζεται πως η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA από τον περασμένο Ιανουάριο.