7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Παλαιστίνιος Πρέσβης: Δεν υπάρχει σκέψη για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία

Δεν υπάρχει σκέψη για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου
AP Images

Τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης ο οποίος ανέφερε «δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία», υπενθυμίζει ο πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους Ριάντ Μάλκι απέκλεισε σε μια δήλωση οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ του Κράτους της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία».

Και πρόσθεσε «Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία».

Ο Πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία και επανέλαβε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και του δικαίου της θάλασσας "UNCLOS ".

Ο Πρέσβης Τουμπάσι πρόσθεσε, ότι επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ