Δεν επιθυμεί τη μετονομασία του σταθμού Μετρό η οικ. Μπακογιάννη

Δεν επιθυμεί τη μετονομασία του σταθμού Μετρό η οικ. Μπακογιάννη

Με γραπτή δήλωσή της παρεμβαίνει η οικογένεια Μπακογιάννη στο θέμα που προέκυψε με τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», τονίζοντας πως δεν θα επιθυμούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η οικογένεια, αφού ευχαριστεί θερμά την Αττικό Μετρό ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του συγκεκριμένου σταθμού Μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης», διευκρινίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις», αναφέρει η οικογένεια Μπακογιάννη και προσθέτει: «Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα».

Και η οικογένεια καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Ότι η μνήμη του (σ.σ.: Παύλου Μπακογιάννη) είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» .