7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Δεν αποκλείουν εμβολιασμό εξάχρονων παιδιών στην Ιταλία

Δεν αποκλείουν εμβολιασμό εξάχρονων παιδιών στην Ιταλία
Προς επέκταση οι εμβολιασμοί μαθητών στην Ιταλία
AP Photo

Ο επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ιταλία, Φραντσέσκο Φιλιουόλο, τόνισε σήμερα Τετάρτη ότι «οι ιταλοί μαθητές θα πρέπει να φορούν, ακόμη, τις προστατευτικές μάσκες τους, επιστρέφοντας στα θρανία, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο». Παράλληλα, δεν απέκλεισε την επέκταση χορήγησης εμβολίων σε παιδιά έξι ετών και άνω.

Ο Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι συνολικά, στην Ιταλία, οι χορηγήσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι, πλέον, πάνω από τριάντα εννέα εκατομμύρια. «Τώρα έχουμε την δυνατότητα να εμβολιάσουμε παιδιά και εφήβους από 12 μέχρι 16 ετών. Δεν αποκλείεται, όμως, μελλοντικά, να δοθεί και επιπλέον άδεια, για την χορήγηση εμβολίων σε παιδιά από 6 ετών και πάνω», εξήγησε ο Ιταλός ειδικός επίτροπος στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 24.

Ταξίδια στο εσωτερικό και τρίτη δόση

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό ιταλών τουριστών που θα επισκεφθούν θέρετρα της χώρας, ο Φραντσέσκο Φιλιουόλο υπογράμμισε ότι θα δοθεί η αναγκαία άδεια -με την αναγκαία ελαστική προσέγγιση- αλλά μόνον για συγκεκριμένες περιπτώσεις. «Έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συμφωνίες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία εμβόλια για ενδεχόμενο εμβολιασμό του πληθυσμού μας με τρίτη δόση», δήλωσε τέλος ο Ιταλός επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ