Dell: Πρώτη σε πωλήσεις commercial PCs στην Ελλάδα

Dell: Πρώτη σε πωλήσεις commercial PCs στην Ελλάδα

Στην κορυφή των πωλήσεων commercial προσωπικών υπολογιστών στην Ελλάδα αναρριχήθηκε η Dell, διατηρώντας παράλληλα την ηγετική θέση στους περισσότερους τομείς της αγοράς των commercial συστημάτων και σημειώνοντας ανάπτυξη με ρυθμούς μεγαλύτερους της αγοράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της IDC για το 2019 η Dell Technologies σημείωσε τα παρακάτω αποτελέσματα:

-Για συσκευές commercial προσωπικών υπολογιστών (desktop, notebook & workstation) στην Ελλάδα, η Dell είναι πρώτη σε αξία, με 37% μερίδιο αγοράς.

- Στα commercial συστήματα η Dell είναι δεύτερη, με 5.000 μονάδες διαφορά από την πρώτη θέση. Η Dell παρουσίασε ανάπτυξη 20% από χρονιά σε χρονιά. Κατά την ίδια περίοδο η αγορά αναπτύχθηκε κατά 5% από χρονιά σε χρονιά.

-Στα commercial συστήματα desktop ή Dell – για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο – διατηρεί ηγετική θέση (τόσο σε μονάδες όσο και σε αξία). Το ημερολογιακό έτος 2019 η αγορά σημείωσε κάμψη κατά -1%, ενώ η Dell αναπτύχθηκε κατά 17%

-Στα commercial notebooks η Dell είναι στην τρίτη θέση (σε μονάδες) με διαφορά μόλις 1.000 μονάδες από τον 2o προμηθευτή. Το ημερολογιακό έτος 2019 η αγορά αναπτύχθηκε κατά 12% – ενώ η Dell κατά 21%, με πωλήσεις 4.000 μονάδες περισσότερες από το 2018.

-Σε αξία, για τα commercial notebooks, η Dell βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 31% μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι παραπάνω αριθμοί υπογραμμίζουν την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των πελατών στην Dell και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων της αναφορικά με τα καινοτομικά χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης.