Ιδιωτικά σχολεία: Δεκάδες νέες θέσεις εργασίας από την απελευθέρωση του νομοθετικού πλαισίου

Δεκάδες νέες θέσεις εργασίας από την απελευθέρωση του νομοθετικού πλαισίου

Τις ευεργετικές επιδράσεις από τις πρώτες δύο εβδομάδες στον κλάδο επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων από την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του σύμφωνα με στοιχεία από 105 ιδιωτικά σχολεία, έγιναν 46 απολύσεις εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου (ποσοστό 0,44% σε σύνολο 10.500 εκπαιδευτικών ), ενώ την ίδια ώρα έγιναν 523 προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών. «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι το αποτύπωμα στην αγορά εργασίας ήταν ισχυρά θετικό και η αγορά εργασίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης αυξήθηκε κατά 4,54%!» επισημαίνει.

Έτσι, διαψεύδονται όσους επέκριναν σφόδρα το νόμο που έκαναν λόγο για «πογκρομ (!) απολύσεων».

«Τα παραπάνω στατιστικά δείχνουν ότι πολύ περισσότερα σχολεία θα μπορούν να εργαστούν με τον τρόπο που σχεδιάζουν και να προσφέρουν πολύ καλύτερη υπηρεσία στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Σημαίνει ότι πολλοί νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί, με προσόντα, βρήκαν δουλειά. Είναι η υπενθύμιση ότι κάθε απελευθέρωση λειτουργεί ευεργετικά για την κοινωνία, την οικονομία και την ποιότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, επικρίθηκε σφοδρά από τους οπαδούς του προστατευτισμού. Η ρητορική που αναπτύχθηκε, όλο αυτόν τον καιρό ήταν πολύ έντονη και έφτασε στις συνήθεις υπερβολές («επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα», «πογκρομ (!) απολύσεων» και άλλα γραφικά).

 Όμως, όπως κάθε ρύθμιση, πέραν από τους συνδικαλιστικούς βερμπαλισμούς, πρέπει να αποτιμηθεί με ψυχραιμία και με στοιχεία ως προς την τελική της επίδραση για τους οργανισμούς, την αγορά εργασίας, το κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων ανακοινώνει κάποια πρώτα στοιχεία από την πρώτη εφαρμογή του νόμου, τα οποία αφορούν στην πιο αντιπροσωπευτική περίοδο για την ιδιωτική εκπαίδευση, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία από 105 ιδιωτικά σχολεία, έγιναν 46 απολύσεις εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου (ποσοστό 0,44% σε σύνολο 10.500 εκπαιδευτικών ), ενώ την ίδια ώρα έγιναν 523 προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι το αποτύπωμα στην αγορά εργασίας ήταν ισχυρά θετικό και η αγορά εργασίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης αυξήθηκε κατά 4,54%!

Η ουσία όμως δεν είναι απλά αριθμοί. Τα παραπάνω στατιστικά δείχνουν ότι πολύ περισσότερα σχολεία θα μπορούν να εργαστούν με τον τρόπο που σχεδιάζουν και να προσφέρουν πολύ καλύτερη υπηρεσία στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Σημαίνει ότι πολλοί νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί, με προσόντα, βρήκαν δουλειά. Είναι η υπενθύμιση ότι κάθε απελευθέρωση λειτουργεί ευεργετικά για την κοινωνία, την οικονομία και την ποιότητα.