Darktrace: Στοχεύει σε αποτίμηση 2,6 δισ. δολαρίων κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Darktrace: Στοχεύει σε αποτίμηση 2,6 δισ. δολαρίων κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με στόχο αποτίμηση 2,6 δισ. δολαρίων, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων της και να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Η τιμή ανά μετοχή είναι αυτή τη στιγμή στις 0,28 λίρες Αγγλίας σύμφωνα με το Bloomberg News το οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει 51,1 εκατομμύρια έως 65,1 εκατομμύρια νέες μετοχές.

Η Darktrace πρόκειται να ξεκινήσει τις συναλλαγές στο premium τμήμα του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου στις 5 Μαΐου και αναμένεται να είναι επιλέξιμη για τους δείκτες μετοχών αναφοράς του FTSE, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Darktrace ιδρύθηκε το 2013 στο Cambridge της Αγγλίας, από πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και καθηγητές μαθηματικών. Πρώτος χρηματοδότης της, ο οποίος αυτή την στιγμή ελέγχει το 40% των μετοχών της, ήταν ο γνωστός αγγλος επιχειρηματίας, με ειδίκευση στις εταιρείες λογισμικού, Μάικ Λίντς. Στην πορεία της χρηματοδοτήθηκε αρκετές φορές και από άλλους επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και η γνωστή εταιρεία Private Equity K.K.R.

Η εταιρεία έχει ακολουθήσει μία συνεχή ανοδική πορεία, και για το 2020 υπολογίζεται πως πρέπει να πέτυχε κύκλο εργασιών της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται στην κεντρική ιστοσελίδα της, είναι παγκοσμίως η ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των αυτόνομων συστημάτων προστασίας από κυβερνοαπειλές. Πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα Cyber AI προφυλάσσει τους εργαζομένους και τα δεδομένα μίας επιχείρησης από τεχνικά εξελιγμένες κακόβουλες επιθέσεις κάθε είδους, αφού εντοπίζει, εξετάζει και εξουδετερώνει οποιαδήποτε απειλή σε πραγματικό χρόνο, από οποιοδήποτε χώρο του διαδικτύου και αν προέρχονται.