ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Ψευδείς και κακόβουλες» οι καταγγελίες της Πανσπουδαστικής

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Ψευδείς και κακόβουλες» οι καταγγελίες της Πανσπουδαστικής

«Ψευδείς και κακόβουλες» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τις καταγγελίες της Πανσπουδαστικής για άρνηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να διεξαχθεί συλλογή ειδών προς τους πυρόπληκτους. «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει από την πρώτη στιγμή βγει μπροστά συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως άλλωστε έχει κάνει ξανά πολλές φορές στο παρελθόν», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 

Αναλυτικά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Οι καταγγελίες της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας για δήθεν άρνηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να διεξαχθεί συλλογή ειδών προς τους πυρόπληκτους είναι ψευδείς και κακόβουλες. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει από την πρώτη στιγμή βγει μπροστά συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως άλλωστε έχει κάνει ξανά πολλές φορές στο παρελθόν, απευθύνοντας μάλιστα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν.

Το κείμενο που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Φοιτητικό Σύλλογο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κάθε άλλο παρά ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους ήταν. Ήταν ένα κείμενο κομμένο και ραμμένο σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές και  απαιτήσεις του πολιτικού φορέα της ΠΚΣ η οποία για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να στηρίξει μια πανελλήνια προσπάθεια χωρίς να την «καπελώσει» πολιτικά.

Προτεραιότητα μας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που μας χρειάζονται και όχι να επενδύουμε στο διχασμό.»