D. Trump και An. Merkel συζήτησαν για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας

D. Trump και An. Merkel συζήτησαν για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump συζήτησε σήμερα τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πιθανότητα "να ενώσουν τις δυνάμεις τους" για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές πρακτικές της Κίνας και την υποτιθέμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας εκ μέρους του Πεκίνου.

Ο Trump έχει επικρίνει κατ'' επανάληψη τις κινεζικές εμπορικές πρακτικές και ο Λευκός Οίκος ζητά από το Πεκίνο να περιορίσει την εμπορική "ανισορροπία" με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο, χαιρέτισε επίσης τις συντονισμένες αποφάσεις πολλών χωρών της Ευρώπης να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Η καγκελάριος από την πλευρά της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Βρετανία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Στο ζήτημα της εμπορικής πολιτικής μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, η Merkel ζήτησε να υπάρξει διάλογος στον οποίο θα ληφθεί υπόψη το διεθνές εμπορικό σύστημα που βασίζεται στους ισχύοντες κανόνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία AP)