7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Δ. Σαρηγιάννης: Με τα self tests θα οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση

Δ. Σαρηγιάννης: Με τα self tests θα οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση

Μεγάλης σημασίας θεωρεί την εκτεταμένη χρήση self – tests για την ανάσχεση της πανδημίας ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Με τα self – test, και με μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Και συνέχισε: «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – tests θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – tests κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά».

Αναφορικά με το πότε πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι από τις 12 Απριλίου, εάν είναι διαθέσιμα τα self – test, μπορούν να ανοίξουν τα λύκεια, ενώ για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, προέκρινε ως ιδανική ημερομηνία να ξανά λειτουργήσουν μετά το Πάσχα. «Πρέπει να κρατήσουμε τον πληθυσμό σε λελογισμένη έξοδο» είπε.