Χρ. Σταϊκούρας: Μπορούμε να αυξήσουμε το πακέτο στήριξης των 24 δισ. - Τον Σεπτέμβρη η πρώτη εκταμίευση

Χρ. Σταϊκούρας: Μπορούμε να αυξήσουμε το πακέτο στήριξης των 24 δισ. - Τον Σεπτέμβρη η πρώτη εκταμίευση

Τη ενδεχόμενο να αυξηθεί το συνολικό πακέτο των 24 δισ. για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω της κρίσης του κορονοϊού άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει τους πόρους και τα εφόδια να το κάνει αυτό. 

«Εμείς έχουμε χτίσει τα εφοδια και τα πολεμοφόδια έτσι ώστε και να επεκτείνουμε ή να βελτιώσουμε τα μέτρα και να υλοποιήσουμε την απόφαση για τις συντάξεις φέτος και ταμειακά και δημοσιονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα. 

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι μέσα στο μήνα θα εκταμιευθούν τα πρώτα χρήματα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE το οποίο εγκρίθηκε για 15 χώρες με το μερίδιο της Ελλάδας να είναι 2,7 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θα υπάρξουν προβλέψεις για μειώσεις φόρων αλλα όχι με την έννοια των εξαγγελιών αλλά με την έννοια των υλοποιήσεων».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «ίσως είναι η πιο δύσκολη κατάρτιση προϋπολογισμού την τελευταία δεκαετία».

Όσον αφορά, τέλος, την πορεία του ΑΕΠ ο υπ. Οικονομικών είπε ότι «με τα σημερινά δεδομένα αλλά και με τις πολύ υψηλές αβεβαιότητες δεν έχουμε λόγους να αλλάξουμε την εκτίμηση που είχαμε κάνει στα τέλη Απριλίου. Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν ότι δεν πρέπει να γίνει αναθεώρηση από το 7,9% που είπε ο πρωθυπουργός».