Χρ. Σπίρτζης: Θα γκρεμίσουμε σπίτια όπου χρειαστεί

Χρ. Σπίρτζης: Θα γκρεμίσουμε σπίτια όπου χρειαστεί

Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι θα ελεγχθούν όλες οι οικοδομικές άδειες και όπου χρειαστεί θα γκρεμιστούν σπίτια, μετά τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή 84 ανθρώπων στην ανατολική Αττική.

«Οι αναγκαίες υποδομές, που διασφαλίζουν την ασφάλεια, την πρόσβαση στις παραλίες, πρέπει να υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης σημειώνοντας ότι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να γκρεμιστούν σπίτια.

«Δεν θα πάμε να υποκαταστήσουμε ή να αντικαταστήσουμε την ευθύνη που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση» πρόσθεσε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι, το οποίο μετρά τους περισσότερους νεκρούς στην εθνική τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«26 συμπολίτες μας κάηκαν γιατί υπήρχε μια μάντρα στο Μάτι» τόνισε ο υπουργός για το σημείο όπου βρέθηκαν αγκαλιασμένοι οι σοροί των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αργυρή Ακτή.

Παράλληλα, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να διορθωθούν προβλήματα χρόνων.

«Είχαμε πάρα πολλές συνθήκες, και μόνιμες που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό και τη δομή των περιοχών αλλά και με τη συγκυρία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, την άμεση μετάδοση της πυρκαγιάς κτλ» διαπιστώνει ο κ. Σπίρτζης.

Φωτογραφία intime news