8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Χίος: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Χίος: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Εύσημα στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, απέδωσαν με δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση συνάντησής τους στη Χίο ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Για πρώτη φορά δημόσια και οι δυο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σημειώνοντας την αναγκαιότητα συνέχισης της φύλαξης των συνόρων και την ενίσχυση των μέτρων αποσυμφόρησης των νησιών «ώστε να απεγκλωβιστεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών από τα νησιά είτε προς την Ευρώπη και την Τουρκία είτε προς την υπόλοιπη Ελλάδα στη βάση της ισοκατανομής του 1%».

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η αναγκαιότητά τους θα εκλείψει σύντομα, λόγω συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Ας σημειωθεί ότι στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την 1η Απριλίου έχουν φτάσει συνολικά 88 άτομα με δυο βάρκες που κι αυτές πέρασαν στη Λέσβο. Μια με 37 άτομα την 1η Απριλίου και μια προχθές, 6 Μαΐου, με 51 επιβαίνοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ