Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι πιο φιλεργατικός; Αυτός που παραδίδει ανεργία 17,2% ή αυτός που τη μειώνει στο 12,8%

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι πιο φιλεργατικός; Αυτός που παραδίδει ανεργία 17,2% ή αυτός που τη μειώνει στο 12,8%

Βολές στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία στη χώρα μας, εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, όπου συζητείται η το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα ποσοστά ανεργίας που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι του 2019 τα οποία βρίσκονταν στο 17,2% και τη μείωσή τους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 12,8% τον Δεκέμβριο του 2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και παρά τις εκτιμήσεις ορισμένων για άλμα της ανεργίας μετά τη λήξη των μέτρων στήριξης, όπως είπε.

Ο υπουργός Εργασίας διερωτήθηκε μάλιστα «ποιος είναι άραγε πιο φιλεργατικός; Αυτός που παραδίδει την ανεργία στο 17,2% - ο ΣΥΡΙΖΑ- ή αυτός που τη ρίχνει στο 12,8 %;» και «ήταν πιο φιλεργατική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ 40.000 θέσεις εργασίας σε 4 χρόνια ή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που σε 1,5 χρόνο βγάλαμε 50.000 θέσεις εργασίας, τριπλασιάζοντας δηλαδή τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται ο ΟΑΕΔ;».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την επικείμενη εξαγγελία στο τέλος Απριλίου για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, ως αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής.

«Όσα συνθήματα και να λέτε, ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του.  Διότι εσείς μπορείτε να δίνετε θεατρικές παραστάσεις κοινωνικής ευαισθησίας, οι πολίτες όμως κοιτάζουν την κοινωνική αποτελεσματικότητα. Και εκεί είναι που σας κερδίζουμε!», κατέληξε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διαβάστε ακόμα: Χατζηδάκης: Δεν συμβιβάζομαι με τον σημερινό ΕΦΚΑ - Άλλοι χαϊδεύουν μειοψηφίες