8ος χρόνος, ημέρα 2274η
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Χατζηδάκης για προσφυγή ΑΔΕΔΥ: Δεν θα φοβηθούμε καταδικασμένες λογικές του '80

Χατζηδάκης για προσφυγή ΑΔΕΔΥ: Δεν θα φοβηθούμε καταδικασμένες λογικές του '80
Eurokinissi

Για παρωχημένες, καταδικασμένες συνδικαλιστικές λογικές των δεκαετιών του '80 και του '90, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας σχολιάζοντας την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και δύο ομοσπονδιών του e-ΕΦΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την πιστοποίηση των δικηγόρων και λογιστών που θα εμπλακούν στην διαδικασία απονομής συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί από τέτοιες ενέργειες και επισήμανε πως η κυβέρνηση θέλει να τιμήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της.

«Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες»

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ και δύο ομοσπονδίες από τον e-ΕΦΚΑ προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον ενός μέτρου που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.

«Το πρόβλημα δεν είναι κομματικό ούτε ιδεολογικό, είναι πρόβλημα εξυπηρέτησης των πολιτών. Αυτό τους καλώ να αντιληφθούν. Κατά την άποψή μου, οι συνδικαλιστές που καταφεύγουν σε αυτές τις μεθόδους δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να απαξιώνονται οι ίδιοι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε παρωχημένες καταδικασμένες συνδικαλιστικές λογικές των δεκαετιών του '80 και του '90. Είμαστε στο 2021 και η κυβέρνηση αυτή θέλει να τιμήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Το 2020 εκδόθηκαν 30% παραπάνω συντάξεις σε σχέση με το 2019, αλλά δεν μας αρκεί και χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Γι' αυτό κατηγορούμαστε;» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.