Χ. Γώγος: Aποκλιμάκωση του Lockdown μόνο με σταδιακή άρση των μέτρων

Χ. Γώγος: Aποκλιμάκωση του Lockdown μόνο με σταδιακή άρση των μέτρων

Καλά τα πήγαμε στις γιορτές, αλλά να τηρούμε τα μέτρα», επεσήμανε ο Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ενώ αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών για το λιανεμπόριο και τα σχολεία τόνισε ότι για την αποκλιμάκωση του Lockdown τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, ο οποίος μίλησε στο Mega για τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σχετικά καλύτερα στη χώρα με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πλέον αποφάσεις για την οικονομία, η οποία βάλλεται πολύ άσχημα.

Ωστόσο για την οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η καλύτερη προετοιμασία του συστήματος υγείας και η τήρηση των μέτρων.

Το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους κανόνες που ίσχυαν κατά τη διάρκεια των εορτών και ίσως με την προσθήκη του click in shop, της εισόδου δηλαδή στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού.

«Καλά τα πήγαμε στις γιορτές, αλλά να τηρούμε τα μέτρα», επεσήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως για την αποκλιμάκωση του Lockdown, τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά.

Για τα σχολεία και συγκεκριμένα για την Τρίτη λυκείου, είπε πως πρέπει να ανοίξει αλλά με προσοχή, ενώ γενικότερα ανέφερε πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων καθορίζεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.