ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Χ. Γώγος: Απόδοση των μέτρων αν τηρηθούν πιστά τα μέτρα

Χ. Γώγος: Απόδοση των μέτρων αν τηρηθούν πιστά τα μέτρα

Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σήμερα ότι το lockdown που επιβλήθηκε στην Αττική φαίνεται ότι από τις πρώτες ώρες της επιβολής του δείχνει να έχει μειώσει την κινητικότητα και ότι αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του είναι η πιστή τήρηση των μέτρων.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna, ο κ. Γώγος είπε ότι τα τελευταία περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν έχουν μειώσει σαφώς την κινητικότητα, αλλά σημείωσε ότι είναι λογικό να μην υπάρχει η συμμόρφωση του περασμένου Μαρτίου, όταν ο κόσμος ήταν πολύ πιο φοβισμένος.

Σημείωσε ακόμα ότι τα μέτρα που λήφθηκαν είναι σοβαρά, αλλά αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του lockdown είναι η πιστή τήρηση των μέτρων. Συμπλήρωσε πως η χρήση της μάσκας είναι εξαιρετικά σημαντική και δεν πρέπει να την ξεχνάμε, ενώ τόνισε ότι τα δεδομένα θα εκτιμώνται εβδομάδα με εβδομάδα και δεν απέκλεισε την παράταση του lockdown.

Για την περίπτωση της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό της, είπε ότι ναι μεν είναι ανησυχητικό, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την πλήρη διερεύνηση του θέματος για να έχουμε σαφή εικόνα και απαντήσεις.

Τέλος, ο κ. Γώγος, είπε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής, θα εξεταστεί και το θέμα της επιβολής πρόσθετων μέτρων σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.