Χ. Ακάρ: Η στρατιωτική βοήθεια προς την Λιβύη θα συνεχιστεί

Χ. Ακάρ: Η στρατιωτική βοήθεια προς την Λιβύη θα συνεχιστεί

Την πάγια τουρκική θέση για αποφασιστική υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και σταθερότητας στη Λιβύη επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της αφρικανικής χώρας Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα.

Αναλυτικότερα, ο Τούρκος υπουργός τόνισε την πρόθεση της Τουρκίας να συνεχίσει να στηρίζει τη Λιβύη στην προσπάθεια για διασφάλιση της ειρήνης, σταθερότητας και πολιτικής ενότητας, ενώ υπογράμμισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλές για την ασφάλεια για μια σταθερή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Λιβύη.

Σημειώνεται πως ο Λίβυος πρωθυπουργός βρίσκεται στη γειτονική χώρα ώστε να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον τελευταίο να δίνει το παρών κατά την υποδοχή του Ντμπέιμπα στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας (GNU) της Λιβύης, ορκίστηκε στις 15 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας μετά από μια δεκαετία βίας. Ο Ντμπέιμπα θα οδηγήσει τη Λιβύη στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.