Βουλή: Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Βουλή: Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Στην ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχε ζητήσει το ΚΚΕ, επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 158 βουλευτές ενώ 140 βουλευτές καταψήφισαν.

Στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι η διαδικασία δημοπράτησης των έργων θα μπορεί να ξεκινά πριν την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων και οι δύο διαδικασίες θα προχωρούν παράλληλα, «υπέρ» τάχθηκαν 158 βουλευτές και 140 καταψήφισαν.

Στο άρθρο 219 για τον καθορισμό υπό-περιοχών ήπιας ανάπτυξης, «υπέρ» ψήφισαν 158 βουλευτές και 140 καταψήφισαν. Στην τροπολογία για την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, «υπέρ» ψήφισαν 158 βουλευτές, 119 βουλευτές ψήφισαν «κατά» και 21 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία προσδοκά ότι θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που δημιουργεί ο νέος νόμος, ώστε με διαφάνεια να προχωρήσει γρήγορα η απορρόφηση της «ιστορικής πρόκλησης» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.