Βουλή: Με τροπολογία στο 6% ΦΠΑ τα φάρμακα για καρκινοπαθείς

Βουλή: Με τροπολογία στο 6% ΦΠΑ τα φάρμακα για καρκινοπαθείς

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στον μειωμένο συντελεστή του ΦΠΑ θα υπάγονται πλέον τα διαγωνιστικά ραδιοφάρμακα και οι υπηρεσίες ακτινοθεραπειών, σύμφωνα με τροπολογία των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Ειδικότερα, πλέον στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% υπάγονται από 24% που ισχύει τα ραδιενεργά παρασκευάσματα για την ιατρική του ανθρώπου, για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς της δασμολογικής κλάσης 2844 και άλλα διαγνωστικά παρασκευάσματα ή αντιδραστήρια για την ιατρική του ανθρώπου των δασμολογικών κλάσεων 3822 και 3824 καθώς και οι υπηρεσίες ακτινοθεραπειών σε καρκινοπαθείς.

Επίσης στο 6% θα υπαχθούν τα σκιατικά παρασκευάσματα για διαγνωστικούς σκοπούς για την ιατρική του ανθρώπου της δασμολογικής κλάσης 3006 και τα διαγνωστικά παρασκευάσματα ή αντιδραστήρια για την ιατρική του ανθρώπου των δασμολογικών κλάσεων 3002 και 3006.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της ΠΝΠ που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος και την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο,  Τετάρτη.