Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή «άγνωστων πυραύλων»

Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή «άγνωστων πυραύλων»

Στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων αγνώστου τύπου προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, ή Θάλασσας της Ιαπωνίας, προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. 

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας πιθανότατα πρόκειται για πυραύλους μέσου βεληνεκούς KN25 που εκτοξεύθηκαν από την ανατολική πόλη Σοντόκ, σύμφωνα την ίδια πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε γυμνάσια που περιλάμβαναν «πυρά πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας». Η Νότια Κορέα είχε κάνει λόγο για την εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την πόλη Γουονσάν στην Ανατολική Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του έτους, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε τον τερματισμό του μορατόριουμ των δοκιμών πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα για την αποτροπή της απειλής των ΗΠΑ και προαναγγέλλοντας ότι θα αποκαλύψει στο «εγγύς μέλλον» ένα «νέο στρατηγικό όπλο».

AP Photo/Ahn Young-joon