«Bγαίνει στο προσκήνιο για να πάρει δουλειές»
Χρ. Βερναρδάκης για καταγγελίες καλογρίτσα

«Bγαίνει στο προσκήνιο για να πάρει δουλειές»

Τη δική του ερμηνεία για τις καταγγελίες Καλογρίτσα έδωσε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι ίσως ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας να βγαίνει στο προσκήνιο με καταγγελίες προκειμένου να «πάρει δουλειές».

«Είχε πάρει (στο παρελθόν) δουλειές και προφανώς θέλει να πάρει και στο μέλλον δουλειές. Προφανώς εμφανίζεται για να πάρει και δουλειές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως υπόθεση Καλογρίτσα πρέπει να διερευνηθεί «για να δούμε τι είναι αυτός ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος ήθελε να πάρει άδεια και είχε διαφορές με κάποιες εταιρείες».

Για το ενδεχόμενο νέας εξεταστικής και για τις αιτιάσεις ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βερναρδάκης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση  ετοιμάζει διάφορους αντιπερισπασμούς. «Η κυβέρνηση ατεκμηρίωτα και με διάσπαρτα δεδομένα ίσως να επιχειρήσει μια εξεταστική επιτροπή» είπε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα ευνοούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

«Πρόκειται για προπέτασμα καπνού της κυβέρνησης για να κρύψει δικά της σκάνδαλα, ανοιχτές υποθέσεις και την επερχόμενη οικονομική κρίση», υποστήριξε.

Σχετικά με τη διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που, τελικώς, κατόπιν υποδείξεως του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις καταγγελίες Καλογρίτσα, διοχετεύθηκαν προς την εφημερίδα «Documento», ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι πρόκειται περί «ισχυρισμών» του επιχειρηματία.