BBC: 70 νέες περικοπές θέσεων εργασίας λόγω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης του ομίλου

BBC: 70 νέες περικοπές θέσεων εργασίας λόγω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης του ομίλου

Το βρετανικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε σήμερα την περικοπή 520 θέσεων εργασίας στο τμήμα ειδήσεων, 70 περισσότερες από τις 450 θέσεις εργασίας που είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει τον Ιανουάριο στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής του, στις οποίες δεν είχε προχωρήσει λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η διευθύντρια Ειδήσεων και Επικαιρότητας του BBC Φραν Άνσγουορθ δήλωσε ότι η εταιρία, η οποία χρηματοδοτείται κυρίως από τα τέλη που πληρώνουν οι Βρετανοί τηλεθεατές, πρέπει να αλλάξει για να γίνει βιώσιμη.

Το σχέδιο προβλέπει λιγότερα ρεπορτάζ, με την παραγωγή του δικτύου να είναι πιο στοχευμένη και να επιδιώκει να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο.

To BBC επιβεβαίωσε αυτό το σχέδιο σήμερα διευκρινίζοντας ότι θα προχωρήσει στην περικοπή άλλων 70 θέσεων εργασίας λόγω «της επιδείνωσης της οικονομικής του κατάστασης».

Αυτές οι 520 θέσεις εργασίας που καταργούνται προστίθενται στις 600 που ο δημόσιος οπτικοακουστικός όμιλος είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου στα περιφερειακά του γραφεία.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανακοίνωσε την περικοπή 180 θέσεων εργασίας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, 70 εκ των οποίων θα αφορούν σε δημοσιογράφους.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth