7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Βασιλακόπουλος: Τα πάρτι οδηγούν σε έκρηξη κρουσμάτων

Βασιλακόπουλος: Τα πάρτι οδηγούν σε έκρηξη κρουσμάτων
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας λόγω και της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καλώντας τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να το πράξουν.

«Αν ο κόσμος δεν εμβολιαστεί μαζικά δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής εκκίνηση του τουρισμού με τον τρόπο που γινόταν πριν την πανδημία», τόνισε, μιλώντας για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής. 

Όπως επισήμανε, τόσο τα μοριακά τεστ όσο και τα rapid test είναι πραγματικά χρήσιμα, αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι ο έχων αρνητικό τεστ πραγματικά δεν νοσεί.

«Δυστυχώς ένα τεστ μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό. Δηλαδή να έχει κάποιος κορονοϊό και να μην το δείξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα συνεχιζόμενα πάρτι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας υπογράμμισε πως «είναι σχεδόν αδύνατον να μην οδηγήσουν σε έκρηξη κρουσμάτων», σχολιάζοντας ότι οι χώρες που έχουν τέτοιες «εκρήξεις» είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα «γιατί είναι τουριστικές χώρες και πολλοί νέοι που είναι ανεμβολίαστοι προσπαθούν να διασκεδάσουν όπως πριν».

Για την κατάσταση στη Μύκονο σημείωσε πως «μπορεί να υπάρξουν όμοιες καταστάσεις και στα άλλα νησιά αν συνεχίσουν να διασκεδάσουν με τον ίδιο τρόπο εκτός αν αυτή η διασκέδαση επιτραπεί μόνο για πλήρως εμβολιασμένους».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν άμεσα επισημαίνοντας πως «προλαβαίνουν το υπόλοιπο καλοκαίρι να γλεντήσουν» και πως «το εμβόλιο είναι η μόνη λύση», ενώ για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν τους κάλεσε να αλλάξουν άποψη και να μην πιστεύουν ψευδείς ειδήσεις.