7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Βασιλακόπουλος: Κάθε εβδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Βασιλακόπουλος: Κάθε εβδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

«Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα από κορoνοϊό. Κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ», ανέφερε σήμερα στο MEGA ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά το θάνατο από τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας»

«Να κάνουν το εμβόλιο ανεπιφύλαχτα τα παιδιά άνω των 12 ετών», τόνισε, ενώ επισήμανε ότι η Pfizer αναμένεται να πάρει έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε παράλληλα ότι «ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο είναι να εμβολιαστούμε εμείς». Κάτι που έχει αποδειχθεί και από εργασίες από χώρες που έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Ο Καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στον πιο συχνό φόβο που έχουν οι γονείς, που είναι πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργεις από τον εμβολιασμό. Όπως είπε, «οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειες είναι σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας που είναι αυτοιώμενα».

«Είναι πολύ πιθανότερο να έχουν τέτοια προβλήματα τα παιδιά που νοσήσουν από κορονοϊό, από ό,τι με το εμβόλιο. Αυτή η παρενέργεια είναι 10-12 περιστατικά στο εκατομμύριο. Η νόσηση από κορονοϊό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να κάνει μυοκαρδίτιδα, συστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, να έχει για καιρό συμπτώματα, να έχει αδυναμία συγκέντρωσης.  Ο ιός πάει στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν μήνες μετά αδυναμία στη συγκέντρωση και τη μαθησιακή διαδικασία.», τόνισε.

«Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να φέρνει μακροχρόνιες επιπλοκές. Κυκλοφορούσε μια φήμη, ένα ψέμα ότι κάποια εμβόλια συνδέονται με αυτισμό κάποια χρόνια μετά. Ο γιατρός αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η δημοσίευση κατέβηκε αλλά το κακό είχε γίνει», επισήμανε.

Εξήγησε δε ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο φάρμακο που παίρνω κάθε μέρα και μπορεί μετά από κάποια χρόνια να αθροίσει κάποια τοξική δράση, το κάνω μια ή δύο φορές. Είναι παροδική έκθεση. Αν ένα παιδί νοσήσει το παιδί θα έχει εκτεθεί στην  ίδια πρωτεΐνη ακίδα. Δεν φοβάται κανένας γονιός αυτή την περίπτωση;».

«Το εμβόλιο mRNA πρέπει να το καταψύχουμε στους -80, δεν έχει κάνενα τρόπο να φτιάξει DNA και φτιάχνει μόνο αυτή την πρωτεΐνη. Αν υπήρχε facebook όταν ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, θα είχε αχρηστευτεί», σημείωσε.