Βαριές ήττες για τους υποψηφίους του Ντ. Τραμπ σε Βόρεια Καρολίνα και Κεντάκι

Βαριές ήττες για τους υποψηφίους του Ντ. Τραμπ σε Βόρεια Καρολίνα και Κεντάκι

Δύο εκλεκτοί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχασαν στα προκριματικά για το χρίσμα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κεντάκι και τη Βόρεια Καρολίνα.

Στη Βόρεια Καρολίνα, οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επέλεξαν τον νεαρό επενδυτή Μάντισον Κάουθορν, ο οποίος χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι μετά από ατύχημα, έναντι της κτηματομεσίτριας Λίντα Μπένετ. Η εν λόγω έδρα είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Μαρκ Μέντοους ο οποίος παραιτήθηκε για να γίνει προσωπάρχης του Τραμπ. Αμφότεροι έκαναν ενεργή καμπάνια υπέρ της Μπένετ η οποία ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Στο Κεντάκι, ο φιλελεύθερος βουλευτής Τόμας Μασι ο οποίος συχνά συγκρούεται με Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου έλαβε το χρίσμα προκειμένου να είναι υποψήφιος για έκτη φορά. O Μασι απέσπασε το 88% των ψήφων έναντι στον Τοντ ΜακΜαρτι τον οποίο στήριζε ένθερμα ο ίδιος ο Τραμπ. 

Ο πρόεδρος μάλιστα είχε στραφεί κατά του Μάσι τον Μάρτιο αποκαλώντας τον «καταστροφή για την Αμερική», ο οποίος θα έπρεπε να αποβληθεί από το κόμμα αφού ανάγκασε τους νομοθέτες να επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια πανδημίας για να ψηφίσουν ένα τεράστιο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Οι νίκες τους ήταν ντροπή για έναν Πρόεδρο του οποίου η δική του εκστρατεία επανεκλογής παραπαίει τελευταία, κατά το «Associated Press». Πολλές φορές ο Τραμπ έχει απειλήσει μέσω Twitter υποψηφίους ή εν ενεργεία βουλευτές και Γερουσιαστές ότι θα στραφεί εναντίον τους αν συνταχθούν πλήρως μαζί του. 

AP Photo/Timothy D. Easley