7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Β. Κοντοζαμάνης: Δύο self test μπορούν να παίρνουν οι πολίτες μέχρι το Μ. Σάββατο

Β. Κοντοζαμάνης: Δύο self test μπορούν να παίρνουν οι πολίτες μέχρι το Μ. Σάββατο
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, μέχρι τις 8 το βράδυ οπότε και θα είναι ανοιχτά τα φαρμακεία, οι πολίτες που δικαιούνται self test θα μπορούν να πάρουν δύο, ώστε να έχουν ένα και για την επόμενη εβδομάδα, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι η διάθεση των δωρεάν self test θα αρχίσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα στις 6 Μαΐου ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο μέτρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι ελεγμένα και δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής, σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή αναμονή για την εισαγωγή κάποιου πολίτη σε ΜΕΘ, ωστόσο κανείς δεν έχει μείνει χωρίς βοήθεια και χωρίς αναπνευστική υποστήριξη.

Ο Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι τα στοιχεία από τις νοσηλείες δείχνουν σταθεροποίηση του συστήματος και έκανε γνωστό ότι το 50% των εισαγωγών  στα νοσοκομεία αφορά πολίτες άνω των 65 ετών εκ των οποίων το  85% δεν είχε εμβολιαστεί. Τέλος, τόνισε ότι το 50% των περιστατικών που εξυπηρετούν τα νοσοκομεία είναι non covid.