Β. Κικίλιας: 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ μέχρι το τέλος του έτους

Β. Κικίλιας: 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ μέχρι το τέλος του έτους

Μέχρι το τέλος της χρονιάς «θα έχουμε 1.200 μόνιμα κρεβάτια ΜΕΘ, προίκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ασφάλεια για τους πολίτες μας», τόνισε ο Β. Κικίλιας από την Κρήτη όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «θα το επιτύχουμε» γιατί «το αξίζουν οι Έλληνες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «προσλάβαμε στο νησί 500 υγειονομικούς για να ενισχύσουν την Κρήτη, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και υπάρχουν πιστώσεις και εγκρίσεις για άλλους 150. Ελέγχουμε τα αεροδρόμιά μας, ελέγχουμε τα ξενοδοχεία μας και τους χώρους φιλοξενίας. Η Κρήτη είναι ένα φιλόξενο νησί. Είναι  έτοιμη να δεχθεί τουρίστες, Έλληνες και ξένους».

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους τουρίστες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού, «όπως εμείς οι Έλληνες τηρήσαμε τα ιατρικά πρωτόκολλα αυτούς τους μήνες».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «οι Έλληνες ακούσαμε τους ειδικούς και πετύχαμε αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία, να έχουμε μία ασφαλή χώρα, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τουρίστες μας».

«Άλλωστε», είπε, «για αυτό ήρθαν εδώ, γιατί είμαστε μία πανέμορφη χώρα και η Κρήτη ένα πανέμορφο νησί, αλλά γιατί είμαστε και μια ασφαλής χώρα».