7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Λευκός Οίκος: Αυξημένη ανησυχία λόγω των κυβερνοεπιθέσεων

Αυξημένη ανησυχία λόγω των κυβερνοεπιθέσεων
AP Photo/Evan Vucci

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θεωρεί ότι οι ολοένα και συχνότερες επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό αποτελούν "αυξανόμενη ανησυχία για την εθνική ασφάλεια", δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να θέσει το θέμα όταν συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου. Μερικοί από τους χάκερ έχουν εντοπιστεί στη Ρωσία.

Η  Ψάκι, είπε την Τετάρτη ότι «τα υπεύθυνα κράτη δεν φιλοξενούν εγκληματίες», για να προσθέσει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποια θα είναι η αντίδρασή τους.

Μπάιντεν και Πούτιν πρόκειται να συναντηθούν στη Γενεύη για την πρώτη τους σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη συνάντηση των κρατών του G7 στο Λονδίνο και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η έμμεση προειδοποίηση Μπάιντεν προς Πούτιν για τις κυβερνοεπιθέσεις γίνεται σε στιγμή έντασης στις σχέσεις των δύο κρατών.

Στις αρχές Μαΐου, επίθεση χάκερ εναντίον του λογισμικού της εταιρείας αγωγών πετρελαίου και βενζίνης Colonial προκάλεσε διακοπή στην τροφοδοσία πρατηρίων καυσίμων στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και πανικό στους καταναλωτές, ενώ την περασμένη Τρίτη, επίθεση χάκερ δέχθηκε η μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας κρεάτων του κόσμου, η αμερικανική JBS USA.