Αυτοί είναι, δεν αλλάζουν

Αυτοί είναι, δεν αλλάζουν

Όσοι είχαν έστω την παραμικρή ελπίδα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει και εν μέσω κρίσεων θα αναλάβει τις ευθύνες που προκύπτουν από τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, έπεσαν παταγωδώς έξω. Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα στη σοσιαλδημοκρατία χάθηκε υπό τον πανικό της ολοένα και μεγαλύτερης απομάκρυνσης από την εξουσία και η στροφή των 360 μοιρών στο κόμμα της διαμαρτυρίας και της καταστροφολογίας καθίσταται πλέον μονόδρομος, επιβεβαιώνοντας πως αδυνατούν να αλλάξουν.

Σχεδόν 18 μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, με τις διαφορές στις δημοσκοπήσεις να χτυπούν καμπανάκια κινδύνου, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του υλοποιούν την τακτική που ο ίδιος προανήγγειλε το καλοκαίρι, εξαγγέλλοντας τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε μορφή κινητοποίησης κατά της κυβέρνησης. Αδιαφορώντας για την υγειονομική κρίση και για την ανάγκη να σταθεί όρθια η χώρα σε μια περίοδο που παγκοσμίως η ύφεση ταλανίζει χώρες και πολίτες.

Η καταστροφολογία, το όχι σε όλα και οι υβριστικές αναφορές έχουν δώσει τη θέση του στην τακτική που ακολούθησε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν και επέλεξε να αναμένει τις εξελίξεις βάζοντας φρένο τότε στους «μετα-θα-λογαριαστούμε»

Σήμερα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ηγείται η λογική Πολάκη, που έχει χαρακτηριστεί ήδη από τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως το άλλο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Ο άνθρωπος που λέει αυτά που δεν θέλει να πει δημοσίως ο αρχηγός του. Ο οποίος όμως τώρα έχει πάρει τη σκυτάλη των ακραίων χαρακτηρισμών και των ύβρεων, όπως αυτή περί «πολιτικού απατεώνος» για τον πρωθυπουργό, ή τα περί «αναίσθητων» κυβερνητικών στελεχών που ανάρτησε την Παρασκευή.

Τα φίλια μέσα ενημέρωσης έχουν αναλάβει τα υπόλοιπα, όπως και αυτά που φέρουν τον μανδύα των εκφραστών της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς που εξακολουθεί επίσης να μην έχει βάλει μυαλό και να παίζει στο παιχνίδι μια δολιοφθοράς που όμως τελικά πριονίζει το κλαδί στο οποίο και οι ίδιοι ΄κάθονται.

Και μέχρις εδώ θα μπορούσε κανείς να πει ότι «αντιπολίτευση είναι, αυτό ξέρουν, αυτό μπορούν αυτό κάνουν». Μόνο που στην παρούσα φάση που διανύουν η χώρα και οι πολίτες η λογική του πεζοδρομίου υπερβαίνει τα εσκαμμένα αγγίζοντας και τη δημόσια υγεία. Όλων των πολιτών.

Ο πετροβολισμός της κυβέρνησης και των επιστημόνων έχει στόχο την εμπιστοσύνη που εξακολουθούν να δείχνουν στην κυβέρνηση οι πολίτες. Και αν αυτοί πληγεί, τότε η τήρηση των μέτρων ακόμη και η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού βρίσκεται στον αέρα. Όπως φυσικά και η εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να στηρίξει περιφερειακά την πορεία θέτοντας θέμα δημοκρατικών διαδικασιών και δικαιώματος του συνέρχεσθαι εν μέσω πανδημίας.

Για τη σημερινή επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πήγε ένα βήμα παραπάνω. Υποδαυλίζει την όλη υπόθεση καταγγέλλοντας την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων και την απαγόρευση συναθροίσεων, στηρίζοντας ψηφίσματα που εκδίδονται και προτρέπουν σε συγκεντρώσεις στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου διάφορα σωματεία και αναρχικές ομάδες προαναγγέλλουν πορείες.

Ρίχνει ουσιαστικά τη βενζίνη και περιμένει να ανάψει η σπίθα που θα πυροδοτήσει την πολυπόθητη για τον ΣΥΡΙΖΑ αναταραχή, η οποία και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία του νέου κύματος αγανακτισμένο. Στοχεύει σε αναβίωση των συνθηκών που τον οδήγησαν στην εξουσία και από το 3% στο 36% χωρίς βέβαια να υπολογίζει πως το 2020 δεν είναι ίδιο με το 2015 και ξεχνώντας πως έχει ήδη κυβερνήσει 4,5 χρόνια δίδοντας απτά δείγματα συμπεριφορά και διακυβέρνησης.

Το μόνο σίγουρο πλέον είναι πως όσο διαρκεί η πανδημία και όσο η ύφεση που αυτή προκαλεί θα δείχνει τα δόντια της ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επενδύουν στην καταστροφή. Στον «χειμώνα-κόλαση» που ο ίδιος είχε αναφέρει προβλέποντας δραματικές εξελίξεις στον κοινωνικό ιστό της χώρας, που όμως δεν έχουν έρθει.

Στο πλαίσιο αυτό θα πράξει ότι περνά από το χέρι του για να ξεσηκώσει τους πολίτες, μη ορρωδώντας προ ουδενός, ούτε μπροστά στους νεκρούς και την πίεση που ασκεί στο ΕΣΥ η διασπορά των κρουσμάτων. Και θα στηρίξει κάθε πορεία κάθε συγκέντρωση όπως έχει επισήμως ανακοινώσει ο ίδιος.

Είναι βέβαια στο χέρι της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή την εξέλιξη και να αλλάξει το σκηνικό που επιδιώκει να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να αντμετωπίσει την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς να πληγεί ανεπανόρθωτα η συνοχή της και να αναμετρηθεί με αυτούς που καταστροφολόγησαν επιλέγοντας την «κορονοκαπηλεία» και τον συμψηφισμό νεκρών.

Και να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να διαπιστώσουν ποιοι είναι αυτοί που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, υλοποιώντας και τις μεταρρυθμίσεις για την επόμενη ημέρα, μέσα από έναν διμέτωπο αγώνα και ποιοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν συνθήκες καταστροφής μπροστά στην αγωνία της επανόδου στην διακυβέρνηση με στόχο επιτέλους να πάρουν στα χέρια τους και την «πραγματική» εξουσία με την έννοια που έχουν αποτυπώσει στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί ήταν και αυτοί είναι, δεν αλλάζουν. Η διαφορά πρέπει να αποτυπωθεί επί τω έργω από τους άλλους….