ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Αυστηροί έλεγχοι της ΕΛΑΣ στα διόδια για αποφυγή μετακινήσεων εκτός νομού

Αυστηροί έλεγχοι της ΕΛΑΣ στα διόδια για αποφυγή μετακινήσεων εκτός νομού

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στα διόδια και στις εθνικές οδούς ώστε να αποφευχθούν το επόμενο διάστημα οι εικονικές κατ'εξαίρεση μετακινήσεις προς την επαρχία. 

Στα διόδια Ελευσίνας η κίνηση νωρίς το πρωί ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τους ελέγχους να γίνονται σε όλα τα οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι διερχόμενοι φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.

Οι επιτρεπόμενοι λόγοι μετακίνησης εκτός νομού είναι για εργασία, αλλά και για λόγους υγείας, αλλά όχι με τη μορφή παροχής βοήθειας. Επίσης, μπορούν να μετακινηθούν και όσοι είναι διαζευγμένοι προκειμένου να συναντηθούν με την οικογένειά τους.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΑΣ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για να αποτραπούν τυχόν εξορμήσεις εκτός αστικών κέντρων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο των αρχών μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • «σφράγισμα» διοδίων
  • μπλόκα στους παράδρομους των εθνικών οδών
  • σαρωτικοί έλεγχοι στα δικαιολογητικά
  • drone και ελικόπτερα

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών θα μπουν όσοι επικαλεστούν διάφορους λόγους για διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενώ οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Άλλωστε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του ήταν ξεκάθαρος ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ανακοινώσεις σήμερα από Χαρδαλιά

Σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα, αναμένεται να κάνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.