Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Ισπανία - Πάνω από 12.000 το τελευταίο 24ωρο

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Ισπανία - Πάνω από 12.000 το τελευταίο 24ωρο
Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ισπανία

Περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα της Covid-19 κοινοποιήθηκαν σήμερα στην Ισπανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας -- αριθμός ρεκόρ σε αυτή τη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Η Ισπανία ήταν αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ξεπέρασε το όριο του μισού εκατομμυρίου κρουσμάτων, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Συνολικά 566.326 κρούσματα καταγράφονταν επίσημα σήμερα, 12.183 περισσότερα σε σχέση με τον απολογισμό της Πέμπτης, και είναι "ο μεγαλύτερος αριθμός θετικών κρουσμάτων που έχουν ανιχνευθεί από την έναρξη της πανδημίας", σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Τα νέα αυτά κρούσματα δεν ανιχνεύτηκαν όλα το τελευταίο 24ωρο καθώς στις περιφέρειες, οι αρμόδιοι οργανισμοί υγείας χρειάζονται μερικές φορές αρκετές ημέρες για να προωθήσουν τις πληροφορίες στην κεντρική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων η Ισπανία ανέφερε μεταξύ 7.000 και 8.000 κρούσματα ιού ημερησίως. Την Πέμπτη η χώρα ανέφερε περισσότερες από 10.000 νέες μολύνσεις.

Η θνησιμότητα παραμένει, αντίθετα, πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, όπου έως 950 θάνατοι είχαν καταγραφεί σε 24 ώρες στις αρχές Απριλίου. Τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν 241 θάνατοι.

Το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που καταγράφηκε στο αποκορύφωμα της κρίσης υγείας στα τέλη Μαρτίου και Απριλίου, όταν αναφέρθηκαν σχεδόν 900 θάνατοι την ημέρα.

Η Ισπανία, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν 30.000 νεκρούς, γνωρίζει από τον Ιούλιο αναζωπύρωση της πανδημίας, το επίκεντρο της οποίας είναι η περιφέρεια της Μαδρίτης. Τις τελευταίες επτά ημέρες, η χώρα κατέγραψε 241 θανάτους από ιούς.

Για τον περιορισμό των λοιμώξεων, οι αρχές επέβαλαν νέους περιορισμούς, διατάζοντας το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων και κοκτέιλ μπαρ τον περασμένο μήνα και καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προσώπου στο κοινό, αναφέρει το πρακτορείο.

AP Photo/Emilio Morenatti