7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Αρ. Πελώνη: Τα επιδημιολογικά στοιχεία θα κρίνουν το Πάσχα - Self test και σε άλλους εργαζομένους

Αρ. Πελώνη: Τα επιδημιολογικά στοιχεία θα κρίνουν το Πάσχα - Self test και σε άλλους εργαζομένους

Η κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για τις μετακινήσεις το Πάσχα κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα, ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση. Παράλληλα ανακοίνωσε τη διάθεση self test και σε άλλους εργαζομένους, εντός της εβδομάδας .

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self test στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες» ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια self test και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες. «Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα self test που ξεκίνησε η διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και έκανε λόγο για πολύ θετική ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι τα rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα των self test είναι σωστά.

«Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ως προς το πρόγραμμα «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, σημείωσε ότι διευρύνονται οι κατηγορίες που εντάσσονται στο σχέδιο εμβολιασμού.

«Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότερο θα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αριθμό περίπου 55.000 εμβολιασμών καθημερινά» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει ανοίξει η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 40 ετών.

Σχολιάζοντας τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται προς την εξυχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. «Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα με ποσοστά ανθρωποκτονιών Κολομβίας, αντίθετα είναι από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ας αφήσουμε τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη» υποστήριξε η κυρία Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Εφ.Συν., προσθέτοντας ότι «ρίχνει νερό στο μύλο του αφηγήματος ότι η Ελλάδα γίνεται Κολομβία».