ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Αρ. Πελώνη: «Σαφής καταδίκη της Τουρκίας για τη στάση της στην Ανατ. Μεσόγειο»

Αρ. Πελώνη: «Σαφής καταδίκη της Τουρκίας για τη στάση της στην Ανατ. Μεσόγειο»

Την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τα μέτρα κατά της Τουρκίας αλλά και τις καθυστερήσεις εφαρμογής του σχολίασε η η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας ότι «υπάρχει σαφής καταδίκη της Τουρκίας για τη στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει ένα βήμα τη φορά, κι αυτή τη φορά έκανε ένα βήμα σε βάρος της Τουρκίας».

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «εμείς ζητούσαμε ένα άλμα, αλλά η Ευρώπη παραμένει ένα αργοκίνητο καράβι».

Όπως διευκρίνισε η κ. Πελώνη η αναβολή στις αποφάσεις για κυρώσεις είναι υπό όρους και αυτό είναι στα θετικά στοιχεία. «Η αποχώρηση του Ουρούτς Ρέις θα έχει συνέπεια και συνεχεία;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά τη διατύπωση στο κείμενο συμπερασμάτων για της ΗΠΑ, τόνισε ότι «η Ευρώπη περιμένει προφανώς πολλά από τη συνεργασία με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και τον κ. Μπάιντεν». Τόνισε δε με νόημα ότι οι αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 πρέπει να προβληματίσουν κάποιες χώρες.