Αρ. Πελώνη: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για την Τουρκία στην ΕΕ

Αρ. Πελώνη: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για την Τουρκία στην ΕΕ

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα θέσει αύριο ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του  έκτακτου ευρωπαϊκού συμβουλίου για τη Λευκορωσία, αποκάλυψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι στις 27 Αυγούστου αναμένεται και η ευρωπαϊκή λίστα των επιλογών για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» η κ. Πελώνη ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν την επόμενη, οι συμφωνίες Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αιγύπτου για τις ΑΟΖ ανακοίνωσε η κ. Πελώνη, αφού «και οι δύο πηγαίνουν την επόμενη εβδομάδα προς κύρωση».

Ερωτηθείς για το το θέμα των κρουσμάτων του κορονοϊού επισήμανε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι η επιβάρυνση είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» και χαρακτήρισε ως «στοίχημα» την επιστροφή των ταξιδιωτών. «Υπήρξε εφησυχασμός μετά το άνοιγμα» σημείωσε η ίδια, παρότι «όσο αυξάνονται οι μετακινήσεις είναι αναμενόμενο να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε.

Η Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ακόμη πως «δεν ενοχοποιεί κανένας τους νέους» και υπενθύμισε ότι «χτυπάει καμπανάκι και ο ΠΟΥ για ασυμπτωματικούς 20-40 ετών». Η ίδια εστίασε και στο διεθνές κίνημα κατά της μάσκας, «ένα κίνημα fake news»,εξηγώντας πως «ο ιός δεν είναι κάτι που ισχύει στο φαντασιακό, μπορεί να πλήξει ακόμη και νεότερους ανθρώπους». «Κανένας δεν είναι άτρωτος» περιέγραψε η κ. Πελώνη και τόνισε ότι «η κυβέρνηση, όπου χρειάζεται, θα λάβει μέτρα».

Αναφορικά με την κριτική για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων από το άνοιγμα των συνόρων, «αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία ότι δεν τεκμηριώνεται. Προφανώς και υπήρχαν κάποια κρούσματα εισαγόμενα» υποστήριξε η κ. Πελώνη, γνωστοποιώντας πως «πλέον τεστάρουμε πολύ περισσότερους από πριν». 

«Η κυβέρνηση κρατάει εφεδρείες. Θα συνεχίσει να στηρίζει αυτούς που πλήττονται» δήλωσε η Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας ότι «ο Πρωθυπουργός θα πει περισσότερα το Σεπτέμβριο».