Τελεσίγραφο Ερντογάν σε Άσαντ: «Αποσυρθείτε από την Ιντλίμπ έως το τέλος Φεβρουαρίου»

«Αποσυρθείτε από την Ιντλίμπ έως το τέλος Φεβρουαρίου»

Απειλές κατά της συριακής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας τις δυνάμεις του Μπ. Άσαντ να αποσυρθούν από την Ιντλίμπ έως τα τέλη Φεβρουαρίου καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα το κάνει με τον «δύσκολο τρόπο». «Μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η κατάσταση στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, δεν θα επιλυθεί έως ότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσυρθούν πέραν των συνόρων που η Τουρκία και η Ρωσία όρισαν στη συμφωνία του 2018, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η λύση στην Ιντλίμπ είναι το (συριακό) καθεστώς να αποσυρθεί στα σύνορα των συμφωνιών. Ειδάλλως, θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου» επισήμανε ο Ερντογάν.

«Θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό με τη στήριξη των φίλων μας. Εάν χρειαστεί να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο, είμαστε, επίσης, έτοιμοι», υπογράμμισε.

«Μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του (συριακού) καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι η Τουρκία δεν θα σωπάσει, την ώρα που οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις περικυκλώνουν τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ.