7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Σαουδική Αραβία : Απετράπη επίθεση των Χούθι σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Απετράπη επίθεση των Χούθι σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης
APimages

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη απέτρεψε μια επίθεση των Χούθι με βάρκα που έφερε εκρηκτικά στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας, ανέφεραν τη Δευτέρα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δήλωση του συνασπισμού οι αντάρτες Χούθι που έχουν ευθυγραμμιστεί με το Ιράν συνεχίζουν να απειλούν τα θαλάσσια κανάλια και το παγκόσμιο εμπόριο. Οι Χούθι πολεμούν εναντίον του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού στην Υεμένη για έξι χρόνια σε μια σύγκρουση που θεωρείται ευρέως ως ένας πόλεμος αντιπροσώπων ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.

Τον Δεκέμβριο, η Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει ότι ένα δεξαμενόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από ένα σκάφος με εκρηκτικά, μετά από ξεχωριστό περιστατικό σε άλλο τερματικό της Σαουδικής Αραβίας όπου ένα δεξαμενόπλοιο υπέστη ζημιά μετά από έκρηξη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μήνες αφότου, η αμερικανική κυβέρνηση αφαίρεσε τους Χούθι από τη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων» ώστε να μην εμποδίσουν, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη.

Το 2019, η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγός χώρα στον κόσμο, δέχθηκε μεγάλη επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μερικά χιλιόμετρα μόλις από τις εγκαταστάσεις που τέθηκαν στο στόχαστρο χθες, την ευθύνη για την οποία επέρριψε το Ριάντ στο Ιράν, που αρνείται την κατηγορία.