«Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι ενέργειες της Τουρκίας»
ΥΠΕΞ

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι ενέργειες της Τουρκίας»

Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές χαρακτηρίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ σημερινές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, που παρομοίασε τις ελληνικές αρχές στον Έβρο με τους ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και το περιστατικό με τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα ανοιχτά της Κω. 

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας». Τονίζει ακόμη ότι «αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής».

«Ορίων και λογικής», καταλήγει η ανακοίνωση, «που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Νωρίτερα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Πέτσας, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης για να δώσει εξηγήσεις για τις τουρκικές ενέργειες και τις δηλώσεις του Ερντογάν, επισημαίνοντας πως για το ζήτημα «ενημερώνονται όλοι οι εταίροι μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα με τις δηλώσεις του, ενώ αναφορικά με τον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο. «Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», τόνισε για να προσθέσει ότι από την η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε ακόμα:

- Γερμανικός Τύπος: «Ο κίνδυνος μιας νέας κρίσης με την Τουρκία δεν έχει τελειώσει»

- Γ. Πλακιωτάκης: «Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο»

- Εμβολισμός σκάφους του Λιμενικού: Στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης