Απάντηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις ανταποκριτών

Απάντηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις ανταποκριτών

Τη δική του απάντηση δίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ΕΣΗΕΑ, σχετικά με τις απολύσεις των ανταποκριτών του πρακτορείου,
 
Η ΕΣΗΕΑ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, υπερασπιζόμενη τους ανταποκριτές που απολύθηκαν από το ΑΠΕ, καθώς όπως υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου ήθελε να τους επιβάλει «μπλοκάκι».

Στην απάντησή του το ΑΠΕ επί της ουσίας δεν αρνείται την αλλαγή του καθεστώτος που ήθελε να επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις των ανταποκριτών, τονίζει πως η απόφαση δεν ήταν μόνο του Μιχάλη Ψύλου, αλλά όλου του ΔΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει:

1. Οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές δεν επιθυμούσαν να είναι σε συνεργασία με την ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε. με τον μοναδικό νόμιμο τρόπο που υπέδειξε με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε.. Η λήξη της συνεργασίας αποτέλεσε την τελευταία επιλογή που έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε. στους ανταποκριτές εξωτερικού. Συνεπώς, η λήξη της συνεργασίας ήταν απόφαση των ιδίων των ανταποκριτών και όχι μεμονωμένη ενέργεια του κου Ψύλου, Προέδρου και Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αστόχως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

2. Η σχετική απόφαση ελήφθη με άξονα την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας όπως παρουσιάστηκε από τον νομικό σύμβουλο της ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11 Φεβρουαρίου 2019.

3. Στηρίζει τον κο Ψύλο και τις σχετικές του ενέργειες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατ'' εντολή και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε.