Απαλλαγή Χρ. Βερελή για την υπόθεση προμήθειας 90 τρόλεϊ

Απαλλαγή Χρ. Βερελή για την υπόθεση προμήθειας 90 τρόλεϊ

Την απαλλαγή του πρώην υπουργού Χρήστου Βερελή και άλλων 47 ατόμων, για την υπόθεση της προμήθειας 90 τρόλεϊ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρονταν σε έλεγχο της γερμανικής δικαιοσύνης για παράνομες συναλλαγές και στη χώρα μας.

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί με δημοσιεύματα του Τύπου και το όνομα του πρώην υπουργού  του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τότε παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα επικαλούμενος λόγους ευθιξίας.

Μετά από αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών στις αντίστοιχες ελβετικές αλλά και κυπριακές απεστάλησαν στην ελληνική Δικαιοσύνη αναλυτικά στοιχεία, τα οποία οδήγησαν τον ανακριτή σε πλήρη διερεύνηση διαφόρων ποσών που εμφανίζονταν να έχουν κινηθεί από τη γερμανική εταιρεία Neoman Bus GmbH προς εταιρείες συμβούλων και άλλες κατευθύνσεις.

Μετά τη μελέτη των στοιχείων το Συμβούλιο Εφετών οδηγήθηκε σε απαλλακτική πρόταση και για τους 48 τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Στο βούλευμα  αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «από την έρευνα αυτή δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα έχοντας την ιδιότητα του κατηγορουμένου και δυνάμενα κατά το μάλλον να αποφασίσουν ή να επηρεάσουν την ανάθεση της κρίσιμης προμήθειας στις εταιρείες ΕΛΒΟ ΑΒΕ και Neoman Bus GmbH».

Φωτογραφία: Eurokinissi