Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Ίσως χρειαστούν περισσότερα μέτρα για την Αττική

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Ίσως χρειαστούν περισσότερα μέτρα για την Αττική

Το ενδεχόμενο να απαιτηθεί η λήψη νέων και αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική άφησε ανοιχτό ο λοιμωξιολόγος και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τονίζοντας το διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων είναι αρκετά κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Παναγιωτακόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει πιο γενικευμένο «lockdown» στην Αττική, σημειώνοντας πως «υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και την πολιτεία, που αξιοποιεί τις συστάσεις των ειδικών και προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις. Οι διαφοροποιήσεις είναι σε λεπτομέρειες».

Αναφορικά με την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στην Αττική, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «βλέπουμε να επιβαρύνεται η εικόνα ιδιαίτερα στην Αττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού».

«Υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων», ανέφερε στην συνέχεια ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων «ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμο το διάστημα των 15 επόμενων ημερών, τονίζοντας πως θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρχει ελάφρυνση ή επιβάρυνση της διασποράς.

Τέλος αναφέρθηκε στο τι προβλέπεται σε περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να κλείσουν συνολικά τα σχολεία της χώρας - «θέλω να πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα αναλόγως της εξέλιξης της επιδημίας». Μεγάλη είναι η χρησιμότητα της μάσκας που είναι ένα μέσο προστασίας μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο, το οποίο εκτίμησε πως είναι «προ των πυλών» και θα είναι διαθέσιμο τους επόμενους μήνες.