7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ανοιχτά τα καταστήματα, εμπορικά κέντρα και super market την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα, εμπορικά κέντρα και super market την Κυριακή

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο «κατ’ εξαίρεση» τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενίσχυσης του εμπορικού κλάδου, με αφορμή την πρόσφατη επαναλειτουργία τους. Ποιοι περιορισμοί θα ισχύουν.

Όπως προβλέπει το ΦΕΚ, με τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν μετά την άρση του lockdown, από τις 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00, τα μαγαζιά μπορούν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης.

Ήδη ορισμένα εμπορικά κέντρα έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα λειτουργούν αυτή την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με τους ισχύοντας κανόνες περιορισμού λόγω της πανδημίας, κάθε αλυσίδα ανακοινώνει το ωράριο λειτουργίας και εάν έχει επιλέξει να ανοίξει.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που προβλέπει τους τρόπους για σταδιακό άνοιγμα της χώρας το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπεται τις καθημερινές να γίνει χρήση προαιρετικά ενός διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 21:00.

Tα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να λειτουργούν μάλιστα, προαιρετικά, τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 22:30.