Ανάσυρση των μηνύσεων των πολιτικών για τη Novartis ζητά ο Γ. Αγγελής

Ανάσυρση των μηνύσεων των πολιτικών για τη Novartis ζητά ο Γ. Αγγελής

Την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την υπόθεση της Novartis, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, με δεκασέλιδη αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής ζητά να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» και σημειώνει ότι οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης) πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο, στο οποίο ο ίδιος ο κ. Αγγελής τις είχε θέσει, με την αιτιολογία ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Ωστόσο, πηγές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υποστηρίζουν ότι για την υποβολή δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, καθώς υπήρξε παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και μάλιστα απεύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς.

Η ανάκληση από τον κ. Αγγγελή, θεωρείται από τις ίδιες πηγές, ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μελετά το όλο θέμα.

Σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει ο Γ. Αγγελής ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Δασούλα που διενεργεί την έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, εξετάζοντας τις καταγγελίες Αγγελή κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελικών λειτουργών.