Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών οι θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις - Η διαδικασία

Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών οι θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις - Η διαδικασία

Σε 12.221 ανέρχονται οι θέσεις από 568 φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης που είναι κενές και θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα από αυτές από αυτές οι 11.228 (ποσοστό 92%) θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι υπόλοιπες 993 (8%) με αποσπάσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, αφού αξιολόγησε τα αιτήματα των φορέων, ανάρτησε τις εγκεκριμένες θέσεις (περίπου το 90% των αιτημάτων) στη σχετική εφαρμογή.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους φορείς υποδοχής και κατόπιν αξιολόγησής τους, από τα αρμόδια όργανα, θα επιλεγούν οι καταλληλότεροι για την προκηρυσσόμενη θέση.

Οι περισσότερες θέσεις προς πλήρωση με μετάταξη ή απόσπαση του κύκλου κινητικότητας 2020 αφορούν  σημειωτέον σε ένα ισοδύναμο ποσοστό στα υπουργεία (κεντρικές υπηρεσίες και εποπτευόμενοι) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ α΄ και β΄ και τα νομικά πρόσωπα).

Στους δήμους οι θέσεις για μετάταξη ή απόσπαση είναι 4.056 υπόψιν (33% των συνολικά εγκεκριμένων θέσεων) και στις περιφέρειες 1.239 (10% των θέσεων).

Ως προς τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, η μερίδα του λέοντος αφορά το Παιδείας & Θρησκευμάτων (1.650 θέσεις), ενώ σημαντικός αριθμός θέσεων προβλέπεται και για τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (775), Οικονομικών (530), Πολιτισμού και Αθλητισμού (430) και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (419).

Τέλος, προβλέπεται και ένας σημαντικός αριθμός θέσεων προς πλήρωση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (453) και στις Ανεξάρτητες Αρχές (375).